Прем'єр Іспанії закликав Сенат призупинити автономію Каталонії

Прем'єр Іспанії закликав Сенат призупинити автономію Каталонії

Укрінформ
Прем'єр Іспанії Маріано Рахой під час свого виступу в Сенаті Іспанії у п'ятницю закликав сенаторів прийняти радикальні заходи для введення прямого управління в Каталонії.

Про це повідомляє AFP.

"Рахой попросив Верхню палату парламенту (Сенат - ред.), де його партія має більшість, приступити до звільнення президента каталонського уряду, його віце-президента та всіх регіональних міністрів"", - йдеться у повідомленні.

Як зазначається, Сенат має проголосувати пізніше у п'ятницю.

За словами Рахоя, особливі повноваження, які центральний уряд хоче ввести щодо Каталонії, не мають на меті позбавляти каталонців свободи, а тільки захищати їх.

Іспанський прем'єр також додав, що "те, що відбувається в Каталонії є явним порушенням законів, демократії, прав усіх громадян, і це має наслідки ".

Читайте також: Сенат Іспанії розгляне надзвичайні повноваження в Каталонії

Очікується, що регіональний парламент Каталонії також проведе спеціальну сесію, яка відбудеться пізніше у п'ятницю, на якій може відбутися офіційне оголошення незалежності.

Нагадаємо, у четвер, 26 жовтня, глава регіонального уряду Каталонії Карлес Пучдемон заявив, що не буде проводити вибори без відповідних гарантій Іспанії.

За його словами, регіональний парламент буде вирішувати, які заходи вживати у відповідь на рішення іспанського уряду застосувати 155 статтю Конституції.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-