Держдеп США ліквідував Офіс координатора з питань санкцій - ЗМІ

Держдеп США ліквідував Офіс координатора з питань санкцій - ЗМІ

Укрінформ
Державний департамент США ліквідував відділ, який відповідав за здійснення нагляду за санкційною політикою.

Про це повідомляє Foreign Policy з посиланням на джерела в Конгресі та екс-дипломатів.

"Держсекретар США Рекс Тіллерсон ліквідував Офіс координатора з питань санкційної політики, який очолював дипломат високого рангу, де працювали щонайменше п'ять співробітників в апараті", - йдеться у повідомленні.

Натомість за роботу, пов'язану з санкціями, тепер буде відповідати лише один чиновник середньої ланки - перший заступник директора Відділу політичного планування Девід Тесслер.

За даними видання, ліквідувати Офіс координатора санкційної політики вирішили після того, як адміністрація Трампа не встигла до 1 жовтня застосувати нові санкції проти Росії, схвалені Конгресом в серпні.

Зазначається, що такий крок посилив стурбованість як демократичних, так і республіканських законодавців стосовно того, що Білий дім Трампа неправильно керує Державним департаментом і підриває роль дипломатії США.

За словами колишніх офіційних осіб, ліквідація Офісу координатора з питань санкційної політики та намагання покласти роботу на плечі лише одного посадовця є помилкою.

Читайте також: Санкції США буде складно скасувати, навіть коли Росія піде з Донбасу і Криму - Пайфер

У самому Держдепі інформацію коментувати відмовились.

Нагадаємо, напередодні державний секретар США Рекс Тіллерсон затвердив список російських підприємств та установ, співробітництво з якими загрожуватиме санкціями американському бізнесу та іноземним компаніям.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-