Кількість багатіїв в Азії вперше перевищила цей показник в США

Кількість багатіїв в Азії вперше перевищила цей показник в США

Укрінформ
Кількість мільярдерів у світі стала ще більшою, їх гаманці ще товщими, при цьому вперше центр індивідуального багатства перемістився з США до Азії.

Такі результати дослідження «Billionaire Insights 2017», проведеного консалтинговою компанією PricewaterhouseCoopers (PwC) і швейцарським банком UBS.

«Незважаючи на період підвищеної геополітичної непевності, супер-багаті цього світу процвітають... Добробут найбагатших збільшилася в 2016 році на 17% - з 5,1 до 6 трлн дол. Примітно, що вперше в історії в Азії більше мільярдерів, ніж у США», - з'ясували автори дослідження.

Читайте також: Рейди в Іспанії проти мафії: заарештований російський мільярдер Грінберг

Самих товстосумів стало більше на 10% - 1542 людини. Ці 145 нових мільярдера створили 2,8 млн робочих місць по всьому світу. В цілому на підприємствах, якими володіють найбагатші люди планети, трудяться 27,7 млн осіб.

В Азії, переважно в Китаї, проживає на даний момент 637 мільярдерів (приріст за рік на чверть), в США – 536, в Європі – 342 (зокрема, в Німеччині – 117, Великобританії – 55, Італії – 42, Франції – 39, Швейцарії – 35). Частка жінок в клубі мільярдерів становить одну десяту.

Читайте також: Ахметов втратив $45,8 мільйона, але увійшов до рейтингу мільярдерів Bloomberg

Якщо в США і Європі пропорція мільярдерів до і після 70 років приблизно дорівнює (плюс-мінус 3%), то в Азії більше 80% супер-багатіїв ще не досягли 70-річного віку.

Крім філантропії мільярдери патронують мистецтво і спорт, вкладаючи в них кошти.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-