Журналісти Reuters купили через інтернет дві голови і хребет - для розслідування

Журналісти Reuters купили через інтернет дві голови і хребет - для розслідування

Укрінформ
Журналісти інформагентства Reuters зуміли придбати дві голови та частину людського хребта, проводячи розслідування ринку продажу органів у США.

Про це розповідається у п'ятій частині розслідування "Торгівля тілом" ("The Body Trade"), пише портал Media Sapiens.

Журналісти Брайан Гроу та Джон Шифман купили дві людські голови та шийний хребець – кожна частина тіла коштувала 300 доларів. Зазначається, що їх вдалося отримати "після короткого листування електронною поштою".

Автори зазначають, що прагнули дізнатися, чи можна придбати в інтернеті частини людських тіл і чи будуть вони корисними медичним організаціям. Вони зізналися, що не уявляли, що продаж відбувається так просто. Журналістам невідомо, чи продавець (компанія Restore Life) перевірив особу покупця. Якщо так – то він неодмінно дізнався б, що це репортер Reuters.

За словами американських юристів, викладачів та урядовців, ані продаж, ані доставка такого "товару" не порушують жодних законів країни.

"Хоча продавати органи, які використовуються для трансплантації незаконно, у більшості штатів цілком легально можна продавати частини тіла, які були пожертвувані на дослідження чи освіту. Купівля вина в інтернеті, схоже, більш жорстко контролюється, бо вимагає вимагає певного віку", – зазначають автори статті.

Читайте також: В Україні хочуть створити реєстр донорів органів

Журналісти знайшли 34 діючих торговця органами, які в основному працюють як комерційні організації. За оцінками агентства, з 2011 по 2015 рік вони продали щонайменше 50 тисяч тіл або 182 тисячі органів по всій Америці. Вартість цілого тіла варіюється від 3 до 5 тисяч доларів.

Агентство повідомило, що останки, які придбали його розслідувачі, "ніколи не використовувалися журналістами". Після купівлі Reuters передало їх університету штату Міннесота.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-