У Швеції евакуювали дві школи через пост учня в соцмережі про стрілянину

У Швеції евакуювали дві школи через пост учня в соцмережі про стрілянину

Укрінформ
На півдні Швеції евакуювали дві школи через пост у соцмережі одного з учнів, який погрожував здійснити масову стрілянину.

Про це повідомляє The Local

"Хлопець погрожував здійснити стрілянину у школі Dalaskolan Sodra міста Брумелла на півдні Швеції на сторінці у соціальній мережі. Поліції повідомили про запис школяра у середу ввечері", - йдеться у повідомленні.

У правоохоронних органах наразі розслідують інцидент та заявляють, що, швидше за все, пост хлопця у соцмережі був не серйозним.

Зазначається, що учні Dalaskolan Sodra та сусідньої "сестринської" початкової школи були відправлені додому, будівлі залишалися закритими решту дня.

Загалом у двох школах навчаються близько 500 учнів, 140 із них - у середній школі Dalaskolan Sodra, щодо якої хлопець написав свій пост. 

Прокуратура кваліфікувала інцидент як "підготовку до вбивства". Неповнолітнього затримали, і наразі він перебуває під вартою.

Читайте також: У Стокгольмі вночі сталася стрілянина, вісім поранених

Правоохоронці також провели обшуки у школах, щоб з'ясувати, чи існує потенційна загроза, однак нічого не виявили. 

"На даний момент з великою ймовірністю можна припустити, що це пуста загроза, щоб налякати людей. Діти та молодь іноді роблять такі речі і, можливо, не розуміють наслідків", - наголосили у поліції.

Фото: Johan Nilsson/TT

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-