Турецький суд відпустив вісьмох правозахисників

Турецький суд відпустив вісьмох правозахисників

Укрінформ
Турецький суд ухвалив рішення звільнити з камери попереднього ув'язнення німецького правозахисники Петера Штойдтнера і ще сімох його товаришів до наступного засідання суду.

Новиною поділився у своєму Twitter офіційний представник уряду Штеффен Зайберт.

«Нарешті! Петер Штойдтнер та інші правозахисники звільнені. Ми радіємо разом з ними, і думками з тими, хто залишається в застінках», - написав представник Меркель.

Процес, який викликав обурення і засудження у світі, розпочався 25 жовтня в Стамбулі. Штойдтнера і його колег звинуватили у підтримці «терористичних організацій». Ті заперечували всі звинувачення. Суд постановив звільнити вісім осіб, які перебували в СІЗО.

Читайте також: Amnesty називає наклепом звинувачення проти 11 правозахисників у Туреччині

Тепер іноземні правозахисники (разом з німцем на лаві підсудних опинився і шведський правозахисник іранського походження Алі Гараві) можуть залишити Туреччину, що вони і збираються зробити найближчими ж рейсами.

Нагадаємо, групу з 11 осіб, серед яких і глава турецького відділення Amnesty International Іділ Есер, заарештували 5 липня під час семінару. Есер також випущена на свободу. Їм загрожувало до 15 років в'язниці.

Наступне судове засідання в Стамбулі призначено на 22 лютого.

При цьому на директора Amnesty International Танера Килича, який був арештований у червні, ще чекає суд в Ізмірі 26 жовтня за звинуваченням у підтримці путчу 2016 року і членстві в русі Гюлена.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-