Тіллерсон пояснив, чому США посилюють перевірки в'їзду біженців

Тіллерсон пояснив, чому США посилюють перевірки в'їзду біженців

Укрінформ
Посилення рівня перевірки та контролю біженців, яких приймають США в рамках затверджених програм, виконується нинішньою адміністрацією з метою уникнення в'їзду до країни потенційно небезпечних людей, здатних зашкодити безпеці Сполучених Штатів.

Таке пояснення оприлюднив у середу державний секретар США Рекс Тіллерсон, повідомляє власний кореспондент Укрінформу.

"Ми здійснюємо нові кроки для усунення вразливостей у процесі перевірки біженців, оскільки ті, хто здатен зашкодити нашій країні, можуть використати це з руйнівними наслідками", - зазначається в заяві.

При цьому глава Держдепартаменту посилається на указ президента 1380 "Щодо захисту нації від вторгнення терористів до Сполучених Штатів", який був прийнятий у березні 2017 року і зараз слугує за основу подальших дій адміністрації.

Читайте також: Канада просить США не роздавати візи будь-кому

Водночас, Тіллерсон підкреслив, що нинішня адміністрація "залишається прихильною" всеохоплюючій політиці прийому біженців, але нові заходи "забезпечать, щоб Сполучені Штати могли продовжувати надавати допомогу деяким найбільш вразливим людям у світі без того, щоби йти на компроміс з безпекою та захищеністю американського народу".

Напередодні президент США підписав указ про відновлення Програми прийому біженців у США, який передбачає підвищення рівня перевірки. 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-