Трамп хоче проігнорувати ключовий саміт в Азії – WP

Трамп хоче проігнорувати ключовий саміт в Азії – WP

Укрінформ
Президент США Дональд Трамп має намір проігнорувати Саміт Східної Азії, де раніше була підтверджена його участь, для того, щоб повернутися на день раніше з тривалого закордонного турне.

Це загрожує втратою лідируючої позиції США в цьому регіоні, пише в середу центральне американське видання The Washington Post.

"Лідери понад десяти країн зустрінуться на важливому саміті на Філіппінах в середині листопада, однак президента Трампа там не буде. Він планує пропустити його та вилетіти з Філіппін на день раніше. Це поганий сигнал для всього регіону, і це може підірвати загальну мету поїздки президента в Азію, поставивши під сумнів американське регіональне лідерство", - пише видання.

У цьому зв'язку наводяться слова речника Ради національної безпеки США, що Трамп перебуватиме в Манілі 12-13 листопада і навіть зустрінеться з президентом Філіппін Родріго Дутерте (який виступав з різкою критикою на адресу США) та іншими. Однак Трамп не поїде 14 листопада до міста Анжелес, розташованого всього за 80 км від столиці, на Саміт країн Східної Азії - щорічну конференцію за участю азійських і світових лідерів, що зосереджується на стратегічному майбутньому регіону.

Читайте також: Трампа закидали російськими прапорцями в Капітолії

У цьому зв'язку речник Ради нацбезпеки пояснив, що турне президента до Азії й так є найтривалішим з моменту його перебування на посаді, і він просто повернеться на день раніше запланованого терміну.

Однак, за оцінкою експертів та колишніх представників адміністрації, лідери країн регіону сприйматимуть це як поганий сигнал. "Відмовляючись відвідати Саміт Східної Азії у свій перший рік роботи, тим більше, що він перебував поруч, Трамп дає сигнал про відсутність інтересу до організації та програми, який вона представляє", - зауважує видання.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-