"Талібан" атакував в Афганістані військові бази: 11 загиблих

Укрінформ
Бойовики радикального ісламістського угруповання "Талібан" напали на дві військові бази в західному Афганістані, внаслідок чого загинуло 11 солдатів.

Про це у середу повідомляє AP з посиланням на афганських чиновників.

"Під час однієї з атак у провінції Фарха бойовики штурмували військовий пост безпеки, в результаті чого загинуло дев'ять військових та ще четверо отримали поранення", - йдеться у повідомленні.

За словами прес-секретаря губернатора провінції Мохаммада Насер Мехрі, напад відбувся у вівторок увечері в районі Пушт Роуд. 

Він також додав, що після атаки розпочалася інтенсивна чотиригодинна перестрілка, під час якої бойовики використовували артилерію. Афганські сили у свою чергу задіяли бойові літаки. Внаслідок сутичок було вбито 17 талібів.

Друга атака сталася у сусідній провінції Герат, також у вівторок увечері. Ціллю бойовиків став військовий пост в районі Кушкі Кухна, в результаті чого  загинуло двоє солдатів та ще п'ятеро дістали поранення.

Читайте також: Кількість жертв теракту в одній із мечетей Кабула зросла до 56

Речник афганських військ у Гераті Наджибулла Наджібі повідомив, що ця атака тривала кілька годин, і армії в кінцевому рахунку вдалося відтіснити талібів. Він також додав, що "Талібан" зазнав "важких втрат", однак точних цифр не представив.

Саме угруповання атаки наразі не прокоментувало. 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-