Берлін назвав російське вето в ООН схваленням безкарності за хімзброю

Берлін назвав російське вето в ООН схваленням безкарності за хімзброю

Укрінформ
У Берліні із засудженням сприйняли застосування права вето в Раді Безпеки Організації Об'єднаних Націй на продовження розслідування ОЗХЗ-ООН Investigative Joint Mechanism (JIM) про застосування забороненої хімічної зброї в Сирії і ідентифікацію осіб, відповідальних за це.

Міністерство закордонних справ ФРН виступило із цього приводу з короткою заявою, передає кореспондент Укрінформу в Німеччині.

«Для федерального уряду незрозумілим є те, що члени Ради Безпеки не змогли домовитися щодо продовження операції JIM і, отже, подальшого з'ясування застосування хімічної зброї в Сирії. Ті, хто голосував проти проекту, несуть за це повну відповідальність», - йдеться в заяві МЗС.

У відомстві вважають це «руйнівним сигналом безкарності для тих, хто несе відповідальність за використання хімічної зброї в Сирії».

Читайте також: Організація із заборони хімзброї підтвердила застосування зарину в Сирії

Водночас, підкреслюють в дипломатичному міністерстві, неможливо нехтувати правом жертв хімічної зброї в Сирії на розслідування цих злочинів, жертв, які всі надії покладають тільки на міжнародне співтовариство.

Федеральний уряд, йдеться в заяві, продовжуватиме боротися за те, щоб винні були виявлені і, зрештою, притягнуті до відповідальності. Наступна доповідь JIM, яка має бути опублікована в найближчий день, матиме важливе значення.

Як раніше повідомлялося, у вівторок Росія скористалася в РБ ООН своїм правом вето, заблокувала проект резолюції про продовження на рік мандата Спільного механізму ООН-ОЗХЗ щодо розслідуванню фактів застосування хімзброї в Сирії, що закінчується в середині листопада. 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-