У ЄС по-новому реєструватимуть в'їзд-виїзд іноземців

У ЄС по-новому реєструватимуть в'їзд-виїзд іноземців

Укрінформ
Країни-члени Європейського Союзу мають намір запровадити нову систему реєстрації в’їзду до Шенгенської зони та виїзду з неї.

Головна мета нововведення – посилення заходів безпеки, запобігання проникненню до Шенгенської зони злочинців, терористів за підробними документами, а також виявлення порушників, які не дотримуються встановленого обмеження за кількістю днів перебування в зоні Шенгену (90/180).

Сьогодні відбулися дебати щодо нововведення на засіданні Європарламенту у Страсбурзі, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Нова система також зможе ідентифікувати підозрілих осіб, терористів, вона буде здатна здійснювати перехресну перевірку з використанням різних даних, та дозволить отримувати інформацію оперативно», - пояснив депутат Європарламенту від Іспанії Агустін Діас де Мера Гарсія Консуегра.

На його переконання, нова система дасть змогу запобігати та оперативно реагувати на такі інциденти, як, зокрема, теракт на Різдвяному ринку в Берліні 19 грудня 2016 року.

Читайте також: У Європарламенті заявляють про сексуальні домагання в інституціях ЄС

Під час дебатів було погоджено, що правила, що стосуються людей, які в'їжджають до Шенгенської зони, потребують термінового оновлення через виникнення загроз безпеці, а також збільшення кількості мандрівників за останні роки.

Нова система дозволить зекономити час на проходження паспортного контролю, а також матиме систему ідентифікації людей за кількома ознаками, в т.ч. біометричними, автоматично рахуватиме дні перебування в зоні Шенгену для громадян країн, які мають безвізовий режим з ЄС.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-