Загроза КНДР: Україна і США обговорили ядерну стратегію

Загроза КНДР: Україна і США обговорили ядерну стратегію

Укрінформ
Сполучені Штати і Україна обговорили реалізацію ефективного нерозповсюдження ядерної зброї, а також виконання відповідних рішень Ради Безпеки ООН на тлі ракетно-ядерної загрози з боку Північної Кореї. 

Як повідомили в вівторок у Державному департаменті США, зустріч відбулася 24 жовтня на рівні робочих груп у Києві, передає власний кореспондент Укрінформу.

"З огляду на зростаючу загрозу з боку програм КНДР щодо створення ядерної зброї та балістичних ракет, учасники засідання приділили особливу увагу просуванню ефективної та надійної імплементації стратегічних механізмів торговельного контролю та всіх відповідних резолюцій Ради Безпеки ООН", - наголошується в повідомленні.

Читайте також: Пентагон обіцяє захищати Токіо й Сеул від провокацій Пхеньяна

Це вже не перша зустріч української та американської робочих груп, уточнили в Держдепі. Такі переговори проходять на щорічній основі "з метою посилення двосторонньої співпраці для подолання загрози, спричиненої розповсюдженням зброї масового знищення та засобів її доставки".

Крім того, обговорюються питання обмеження обігу передових звичайних озброєнь і чутливих технологій подвійного використання, уточнили в Державному департаменті США.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-