Держдеп США пояснив, що не так із реєстрацією іноземних ЗМІ у Росії

Держдеп США пояснив, що не так із реєстрацією іноземних ЗМІ у Росії

Укрінформ
Оголошений Москвою "крок у відповідь" на реєстрацію Russia Today в Сполучених Штатах в якості іноземного агента має кардинальні відмінності від вимог, які висуває у цьому зв'язку офіційний Вашингтон. 

Так прокоментувала ситуацію у вівторок речниця Державного департаменту США Хезер Науерт, передає власний кореспондент Укрінформу.

"Російське законодавство про іноземних агентів тлумачиться так, що може бути застосоване до організацій, що отримують навіть мінімальне фінансування з будь-яких закордонних джерел – державних або приватних, та залучені до політичного життя", - зауважила офіційний представник Держдепартаменту США.

Читайте також: Russia Today може припинити трансляцію в США

За її словами, ці визначення є настільки широкими, що охоплюють практично весь спектр громадянського правозахисту.

"У Сполучених Штатах так званий закон FARA вимагає реєстрацію, що застосовується в тих випадках, коли суб'єкт або індивід займається політичною діяльністю", - продовжила Науерт.

Вона пояснила, що коли уряд США вимагає від когось зареєструватися в якості іноземного агента, "ми не перешкоджаємо та не впливаємо на їхню здатність повідомляти новини та інформацію". Йдеться лише про реєстрацію.

"Росія чинить зовсім в інший спосіб. Але все, що їм потрібно зробити, це зареєструватися, і це достатньо простий процес", - зазначила речниця зовнішньополітичного відомства США.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-