Росія не дає знайти відповідальних за хіматаки в Сирії - Держдеп США

Росія не дає знайти відповідальних за хіматаки в Сирії - Держдеп США

Заява
Укрінформ
Офіційний Вашингтон назвав чергове блокування Росією в Раді Безпеки ООН резолюції по Сирії спробою завадити міжнародному розслідуванню, яке має встановити організаторів та виконавців хімічних атак проти мирних сирійців.

З відповідною заявою виступила у вівторок на брифінгу в Вашингтоні речниця Державного департаменту США Хезер Науерт, передає власний кореспондент Укрінформу.

"Рада Безпеки ООН за безпосередньої участі Росії проголосувала "проти" поновлення цього мандату, що, безумовно, викликає у нас стурбованість. Ми вважаємо, що важливо встановити, хто несе відповідальність за ці (хімічні – ред.) напади, які позбавили життя такої великої кількості невинних людей, у тому числі жінок та дітей у Сирії", - зазначила Науерт.

При цьому представник зовнішньополітичного відомства США нагадала, що мандат Спільного механізму розслідування завершується в середині листопада.

Читайте також: Сирійське питання в ООН: український дипломат сказав, хто крім Росії голосував проти

Вона також уточнила, що кілька місяців тому Організація із заборони хімічної зброї (ОЗХЗ) оприлюднила доповідь, яка підтвердила факти застосування хімічної зброї в Сирії.

"Наступний крок у цьому напрямі має зробити Спільний механізм з розслідування, який повинен встановити, "хто несе відповідальність за це". Цей процес не завершений", - підкреслила Науерт.

У цьому зв'язку представник американської адміністрації висловила розчарування діями Москви.

Як повідомляв Укрінформ, у вівторок Росія очікувано скористалася правом вето в РБ ООН, заблокувавши проект резолюції Ради безпеки щодо продовження ще на рік мандату Спільного механізму ООН-ОЗХЗ з розслідування фактів застосування хімічної зброї в Сирії. Документ був внесений на розгляд Ради делегацією США. Україна виступила співавтором цієї резолюції. Разом з Росією також "проти" проголосувала Болівія. Китай і Казахстан утрималися. Загалом на підтримку документа висловилися 11 членів Ради безпеки ООН.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-