США продадуть Чехії універсальні вертольоти на $575 мільйонів

США продадуть Чехії універсальні вертольоти на $575 мільйонів

Укрінформ
Державний департамент Сполучених Штатів прийняв рішення про продаж Чехії 12 універсальних вертольотів UH-1Y Venom та запчастин до них на орієнтовну суму в $575 млн.

Відповідна інформація розміщена на сайті Управління воєнного співробітництва міністерства оборони США (Defense Security Cooperation Agency). 

"Цей продаж буде підтримувати зовнішню політику та національну безпеку Сполучених Штатів, допомагаючи покращити безпеку партнера по НАТО, що є важливою силою для забезпечення миру та стабільності в Європі. Передбачуваний продаж підтримає потреби Чеської Республіки у власній самообороні та підтримає цілі НАТО по обороні", - йдеться у повідомленні.

Читайте також: The Washington Post закликає до наступного кроку США у військовій підтримці України

Зазначається, що Чехія має намір використати ці вертольоти для модернізації своїх збройних сил, зміцнення оборони країни та запобігання регіональним загрозам. Цей продаж також сприятиме військовій меті Чехії щодо вдосконалення своїх військових можливостей, а також ще більше посилить їхню операційну сумісність із США та іншими союзниками по НАТО.

Повідомляється також, що можливий продаж не змінить основний військовий баланс у регіоні та не вплине на оборонну готовність Сполучених Штатів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-