Вбивці поліцейського в Німеччині присудили довічне

Вбивці поліцейського в Німеччині присудили довічне

Укрінформ
Земельний суд Нюрнберга ухвалив у понеділок вирок члену правоекстремістського руху так званих «Громадян рейху» (Reichsbürger) за вбивство поліцейського.

Про це повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Суд визнає Вольфганга П. винним у вбивстві і замаху на вбивство засуджує його до довічного ув’язнення», - йдеться у рішенні суду.

Захист просив визнати діяння вбивством з необережності і пом'якшити покарання, але його доводи не були взяті до уваги. Сам П. зустрів вирок сміхом.

Вольфганг П., 50 років, в жовтні минулого року застрелив бійця спецпідрозділу і поранив ще двох під час операції з конфіскації зброї. У будинку підсудного було 30 одиниць зброї.

Читайте також: У Німеччині до десяти разів збільшили штрафи для водіїв

«Громадяни рейху» не визнають ФРН, але вважають себе громадянами якоїсь держави в кордонах 1937 року. Водночас вони вважають допустимим не дотримуватися законів, не платити податки. Рух знаходиться у полі зору Федерального відомства з охорони конституції (контррозвідки). За даними МВС Баварії, в землі налічується порядку 3250 таких «громадян», деякі з яких навіть здали свої німецькі паспорти.

Було проведено кілька операцій проти послідовників цього руху і конфісковано менш ніж за рік майже 550 одиниць зброї. 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-