Міжнародні донори збирають кошти для біженців із М'янми

Міжнародні донори збирають кошти для біженців із М'янми

Укрінформ
На донорській конференції зі збору коштів для біженців з М'янми в Бангладеш, яка відбулася в Женеві у понеділок, були заявлені 35 внесків.

Про це кореспондентові Укрінформу повідомили з Міжнародної організації з міграції (МОМ), яка організувала цю конференцію спільно з Агентством ООН у справах біженців (УВКБ ООН), Управлінням з координації гуманітарних питань (УКГП), Кувейтом і Європейським Союзом.

«Міжнародне співтовариство донорів оголосило про наміри на суму понад 344 мільйонів доларів, щоб терміново наростити доставку гуманітарної допомоги біженцям-рохіндж і приймаючій їх громаді в Бангладеш», - повідомили з МОМ.

Читайте також: У М'янмі спалили близько 200 сіл мусульман рохінджа

Крім того, було оголошено про фінансування гуманітарної діяльності в самій М'янмі, де насильство, відсутність безпеки і зростаючі гуманітарні потреби змусили майже 600 тис. осіб з північного штату Ракхайн вирушити в Бангладеш, починаючи з 25 серпня.

«Це є найбільш швидко зростаючою кризою біженців у світі», - підкреслюють в міжнародних організаціях.

Уряд Бангладеш, місцеві благодійні організації і добровольці, ООН та НУО працюють цілодобово в останні тижні над тим, щоб допомогти біженцям без громадянства, які цілком залежать від гуманітарної допомоги в сфері продовольства, водопостачання, житла, охорони здоров'я та інших предметів першої необхідності. Додому повернутися можливості у них немає. Зараз ідеться про понад 800 тисяч осіб.

ООН і партнери запустили піврічний план реагування (вересень 2017 - лютий 2018) для задоволення потреб в цілому 1,2 мільйона прибулих знову і раніше біженців, а також людей, які їх приймають у Бангладеш. Для цього необхідні 434 млн дол.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-