Нападник на журналістку

Нападник на журналістку "Эхо Москвы" виявився іноземцем

Фото
Укрінформ
Чоловік, який напав на журналістку радіостанції "Эхо Москвы" Тетяну Фельгенгауер, виявився іноземцем. Головний редактор Олексій Венедиктов у своєму телеграм-каналі назвав його ім'я. Його звуть Борис Гріц.

Про це пише "Нова газета".

Користувачі знайшли на сайті wordpress щоденник чоловіка на ім'я Борис Гріц. У записах він розповідає про ненависть до Тетяни Фельгенгауер. Вона нібито "переслідувала його телепатично". Останній пост у щоденнику був 20 жовтня.

"Я обращаюсь к её коллегам по работе на "Эхе Москвы" с просьбой повлиять на поведение их сослуживицы. Я обращаюсь к её приёмному отцу, Павлу Фельгенгауэру: надеюсь вы обладаете каким-то авторитетом для своей дочери и сможете повлиять на неё. Через несколько недель я приезжаю в Москву и, если это не прекратится, последствия могут быть очень неприятными", — запис із щоденника Гріца від 14 вересня 2017 року.

Джерело Інтерфаксу розповіло попередні дані поліції про мотиви нападника.

Він нібито був знайомий з ведучою, у нього були особисті мотиви. Напад не пов'язаний з журналістською діяльністю Фельгенгауер, сказав співрозмовник агентства.

Як пише "НГ", невідомий чоловік прорвався через охорону до будівлі редакції "Эхо Москвы", розпилив газовий балончик в обличчя охоронцеві, піднявся на 14 поверх (там знаходиться редакція радіостанції), пробіг коридором.

За словами Олексія Венедиктова, невідомий свідомо напав на Тетяну Фельгенгауер, журналістку та заступника головного редактора радіостанції. Він вдарив її ножем у горло. Після чого був затриманий. Венедиктов буде просити "Газпром-Медіа" посилити охорону радіостанції.

"У редакції йдуть слідчі дії. Дуже оперативно і всерйоз зайнялася цим поліція. Тетяна в операційній. 4 бригади швидкої допомоги надавали допомогу Тетяні та охоронцеві... Дякую колегам, які підтримали радіостанцію...", - зазначив він.

Читайте також: У редакції "Еха Москви" напали з ножем на ведучу

Тетяна Фельгенгауер з пораненнями в шию швидкою була доставлена в НДІ ім. Скліфосовського, її стан стабільно важкий.

Чоловіка затримала охорона радіостанції і передала поліції. Його особу поки не розкривають.

"За попередніми даними, приводом для події стала особиста неприязнь. Поліцією будуть розглядатися усі версії події. На місці події працює слідчо-оперативна група, проводяться заходи по встановленню всіх обставин події", — заявили у прес-службі відомства.

Фото: Віталій Рувинский, Фейсбук

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-