Терористам не вдасться залякати канадців - Трюдо

Терористам не вдасться залякати канадців - Трюдо

Укрінформ
Канада не дозволить терористам залякати і посіяти розбрат серед своїх громадян.

Про це заявив прем'єр-міністр Канади Джастін Трюдо у треті роковини теракту поблизу федерального парламенту в Оттаві, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Ці напади мали на меті посіяти страх і розділити канадців. Натомість, вони лише об’єднали нас", - сказав Трюдо.

Він наголосив, що реакція канадців на теракти виявила їх відданість основоположним цінностям. "Ми стали сильнішими, показавши світу, що наші найважливіші цінності – свобода, демократія, різноманіття й інклюзивність – завжди переможуть страх і ненависть", - зазначив прем'єр-міністр Канади.

Трюдо також подякував медикам, охоронцям та поліцейським за їхню хоробрість того дня.

Читайте також: Канада за кілька тижнів розширить санкції проти Росії - ЗМІ

Як повідомлялося, три роки тому терорист у Оттаві застрелив військового, який ніс почесну варту біля монумента поруч із федеральним парламентом, та проник усередину будівлі, де за деякий час був знешкоджений охороною. Цей трагічний випадок змусив владу Канади приділяти більше уваги безпеці, зокрема, було створено спеціальну службу охорони парламенту та проведені інженерні роботи навколо будівлі, що значно підвищили її захищеність. Раніше до парламенту міг пройти практично будь-хто, а двері на кабінетах навіть не мали замків.

Крім того, за два дні до цього у провінції Квебек прибічником теорії насильницького джихадизму також був убитий військовослужбовець, втім, правоохоронці не пов’язують ці випадки.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-