Вибори у Чехії:  партія влади програла з розгромним результатом

Вибори у Чехії: партія влади програла з розгромним результатом

Укрінформ
Попередні підсумки парламентських виборів у Чехії показали, що партія влади - соціал-демократи - програли їх з розгромним результатом.

За подіями, яке в прямому ефірі транслює чеське телебачення О24, стежить кореспондент Укрінформу.

"Після підрахунку 99.95% голосів ясно, що вибори до палати виграв рух ANO Андрія Бабиша з 29,65%", - йдеться у репортажі.

Це було прогнозовано. Несподіваним стало третє місце (10,79%) «Піратів», які зовсім не були представлені у попередньому складі парламенту. На другому місці з величезним відривом від першого - 11,37% - опинилася Громадянська демократична партія.

Соціал-демократична партія Чехії, що мала у попередньому парламенті більшість, змогла цього разу набрати лише 7,28% голосів виборців (втративши 35% порівняно з 2013 роком) і зайняти аж 6 місце.

Читайте також: Вибори в Чехії: “традиційним” партіям буде складно - експерт

Також прохідний бар'єр здолали Партія прямої демократії (10,64%), Комуністична партія Чехії і Моравії (7,77%), Християнсько-демократичний союз (5,8%), TOP 09(5,3%) і STAN(5,17%).

Явка на вибори склала 60,83%.

Президент республіки Мілош Земан заявив, що має намір з 28 жовтня провести зустрічі з лідерами усіх партій і рухів, які пройшли до нового складу парламенту.

На міжпартійні переговори про створення коаліції передбачено 30 днів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-