З Каталонії перенесли свої головні офіси близько 1200 компаній

З Каталонії перенесли свої головні офіси близько 1200 компаній

Укрінформ
В Каталонії з початку жовтня майже 1200 компаній перенесли свої штаб-квартири в інші регіони Іспанії.

Про це повідомляє AFP.

"Близько 1200 компаній, розташованих у Каталонії, перереєструвалися в інших частинах Іспанії після референдуму, сподіваючись звести до мінімуму нестабільність", - йдеться у повідомленні.

Як зазначається, в період з 2 по 19 жовтня 1185 фірм перенесли свою штаб-квартиру в інші регіони Іспанії. Тільки за один день 19 жовтня офіційно змінили місце реєстрації 268 компаній. 

10 жовтня у парламенті Каталонії було підписано декларацію про незалежність регіону від Іспанії, проте набрання сили цим документом було відкладене.

Після цього прем'єр-міністр Іспанії Маріано Рахой дав каталонському лідеру час до понеділка, 16 жовтня, для відповіді на питання, проголошена незалежність регіону чи ні.

Однак у призначений день Пучдемон у своєму листі прем'єр-міністру Іспанії не надав чітких відповідей і попрохав про двомісячні переговори з центральним урядом.

Читайте також: Іспанія оголосила про розпуск уряду Каталонії

Мадрид, зі свого боку, продовжив наполягати на чіткій відповіді Пучдемона, встановивши крайній термін до 10 ранку 19 жовтня.

На даний момент уряд Іспанії в Мадриді зібрався на спеціальне засідання щодо Каталонії. На ньому він має намір ввести у дію статтю 155 Конституції Іспанії, яка дозволяє центральному уряду вжити примусових заходів щодо виконання автономним регіоном своїх конституційних зобов'язань. 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-