Канада закликає курдів та іракців до примирення

Канада закликає курдів та іракців до примирення

Укрінформ
Канада закликає курдів та іракців до примирення.

Про це йдеться у заяві МЗС Канади з приводу загострення ситуації у Кіркуці та інших регіонах на півночі Іраку, повідомляє власний кореспондент Укрінформу.

«Канада залишається занепокоєною через сутички поблизу міста Кіркук в Іраку. Як союзник уряду Іраку й партнер регіонального уряду Курдистану, Канада закликає усі сторони до активної роботи над зменшенням напруження», - заявили у МЗС Канади.

При цьому в зовнішньополітичному відомстві запропонували свою допомогу у налагодженні діалогу між курдами та іракцями стосовно «параметрів конституції Іраку». «Поставши перед складним викликом необхідності викорінення ІДІЛ, іракці усіх походжень змогли об'єднатися для захисту своєї країни. Ця співпраця перед лицем противника має продовжуватися, якщо Ірак хоче досягти стабільності, а його народ - процвітаючого майбутнього», - наголошується у заяві.

Читайте також: Курди тікають з “нафтового регіону” від армії Іраку

Як повідомлялося, три тижні тому відбувся суперечливий референдум про незалежність Курдистану.

Кіркук формально не є частиною автономного регіону Іракський Курдистан, але курдам, які мешкають у місті, дозволили взяти участь у референдумі. Іракський прем'єр-міністр заявив про неконституційність голосування, в ході якого жителі районів, контрольованих курдами, підтримали відділення. Це спровокувало збройні сутички між іракськими урядовими військами та силами оборони курдів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-