Тіллерсон - про звільнення Ракки: боротьба з ІДІЛ ще не закінчилась

Тіллерсон - про звільнення Ракки: боротьба з ІДІЛ ще не закінчилась

Укрінформ
Держсекретар США Рекс Тіллерсон привітав сирійські сили безпеки та партнерів по Коаліції зі звільненням міста Ракка, яке терористи називали своєю "сирійською столицею". 

Про це йдеться в заяві глави Державного департаменту США, поширеній відомством у п'ятницю, повідомляє власний кореспондент Укрінформу.

"Ми вітаємо сирійський народ і Сирійські демократичні сили, включаючи Сирійську арабську коаліцію, з визволенням Ракки", - наголосив держсекретар США.

За його словами, звільнення міста від терористів "є життєво важливою віхою у глобальній боротьбі проти ІДІЛ", що свідчить про успіх міжнародних зусиль. Однак, продовжив Тіллерсон, "втрата терористами Ракки ще не означає, що наша боротьба проти ІДІЛ закінчиться".

У цьому зв'язку він заявив, що глобальна коаліція продовжить застосовувати всю свою потужність, "поки всі сирійці не будуть звільнені від жорстокості "Ісламської держави", і ми не переконаємося, що ІД не поширюватиме свій терор по всьому світу". Держсекретар США висловив тверду впевненість, що ця жорстока терористична організація буде переможена.

Водночас, зауважив він, зараз США та інші члени Коаліції докладатимуть зусиль для розчищення від вибухівки та небезпечних предметів територій, які залишила ІДІЛ, а також для надання гуманітарної допомоги вразливим групам населення.

Читайте також: Сирійську Ракку повністю звільнили від ІДІЛ

Тіллерсон також підкреслив, що зараз розпочинається новий етап у врегулюванні сирійського конфлікту. "В той час як ми та наші партнери наближаємо поразку ІДІЛ на місцях, ми продовжимо добиватися деескалації насильства в Сирії", - наголосив держсекретар. Він підкреслив, що це також дозволить більше зосередитись на просуванні дипломатичних зусиль під егідою ООН для досягнення справжнього політичного переходу, який відповідатиме волі сирійського народу.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-