Лідери ЄС лише частково задоволені переговорами щодо Brexit

Лідери ЄС лише частково задоволені переговорами щодо Brexit

Укрінформ
Глави держав та урядів країн Євросоюзу надали стриману оцінку щодо прогресу, досягнутого в ході переговорів про вихід Великої Британії із Спільнотою.

Про це йдеться у висновках Європейської ради, дводенне засідання якої завершилося у п’ятницю у Брюсселі, повідомляє власний кореспондент Укрінформу.

«На тлі проведення перших п’яти раундів переговорів Європейська рада привітала прогрес у питанні забезпечення прав громадян. Рада визнає деякий прогрес відносно Ірландії (щодо кордонів між цією країною та Північною Ірландією – ред.) та відзначає, що Велика Британія, яка заявила, що поважатиме свої фінансові зобов’язання, досі не повідомила у чіткій формі щодо їх дотримання», - заявили лідери ЄС.

Читайте також: Переговори про Brexit: ірландський прем'єр хоче від Мей більше деталей

Європейська рада закликала сторони продовжити перемовини та оцінить їхній прогрес у грудні.

Як відомо, на даному етапі головні суперечності між ЄС та Лондоном полягають у виконанні британською стороною своїх фінансових зобов’язань перед спільним бюджетом Спільноти до 2019 року. За деякими оцінками, сума компенсації з боку Сполученого Королівства за Brexit може сягати 50-70 млрд євро. Водночас Лондон називає цифру лише у 20 млрд.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-