Шидло:

Шидло: "Північний потік-2" має відповідати європейським нормам

Укрінформ
Газопровід "Північний потік-2" повинен відповідати європейським нормам і Єврокомісія має отримати мандат на переговори з цього приводу.

Про це після засідання Євроради заявила глава польського уряду Беата Шидло, інформує РАР.

"Насамперед очікуємо, що Єврокомісія отримає мандат на переговори ЄС-Росія, що стосується "Північного потоку-2". Ми також піднімаємо питання Третього енергетичного пакету. Вважаємо, що це питання потрібно досить чітко поставити на Європейській Раді і ця інвестиція повинна підлягати європейському законодавству",- заявила Шидло.

Вона зазначила, що її заклик прискорити переговорний процес Євросоюзу з РФ щодо "Північного потоку-2" підтримав, зокрема, президент Євроради Дональд Туск, а також декілька інших прем’єрів.

За інформацією РАР, на засіданні Євроради питання "Північного потоку-2" у контексті спільного підходу ЄС до цього проекту порушували також глави урядів Данії, Литви та Латвії.

Читайте також: У PGNiG пояснили, чому Північний потік-2 не буде законним

Як інформувало агентство, заступник голови польської нафтогазової компанії PGNiG Мацей Возняк під час українсько-польського газового форуму в рамках III Енергетичного конгресу у Вроцлаві декілька днів тому заявив: якщо газопровід "Північний потік-2" підлягатиме нормам європейського права і не матиме окремих преференцій, то його просто не збудують.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-