Суд Іраку вирішив арештувати

Суд Іраку вирішив арештувати "другу людину" в керівництві курдів

Укрінформ
Іракський суд виніс ухвалу заарештувати віце-президента Курдської регіональної адміністрації Косрета Расула.

Про це повідомляє Анадолу

«Суд Іраку прийняв рішення про арешт віце-президента Курдської регіональної адміністрації (КРАІ) Косрета Расула, який назвав іракські сили безпеки «окупаційними», - йдеться в повідомленні.

Як зазначив представник Вищого судового управління Іраку Абдусеттар Байрактар, Расул, назвавши «окупаційними силами» поліцію та армію Іраку, які діють в м. Кіркук, порушив статтю 226 іракського УК.

Читайте також: Курди тікають з “нафтового регіону” від армії Іраку

Іракська армія, федеральна поліція і ополченці «Хашді Шабі» раніше приступили до операції зі встановлення контролю над Кіркуком та іншими спірними територіями. Раніше ці території контролювали сили пешмерге, що підкоряються Курдській регіональній адміністрації Іраку. 

Як відомо, 25 вересня всупереч забороні центрального уряду у Багдаді відбувся референдум про незалежність Іракського Курдистану, на якому «за» висловилися близько 93% його учасників. Не лише центральна влада Іраку, але Іран і Туреччина, які мають значні курдські меншини і побоюються наростання сепаратистських настроїв серед місцевих курдів, різко розкритикували референдум відносно незалежності Іракського Курдистану.

Тегеран зупинив авіарейси в та з курдського регіону і провів військові навчання поблизу курдського кордону. Також Туреччина заявила про закриття свого повітряного простору для рейсів з та в аеропорти на території, підконтрольній уряду північного Іракського Курдистану.

Фото: PUKmedia English/Facebook

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-