Пхеньян втрачає фінансування ззовні - Держдеп

Пхеньян втрачає фінансування ззовні - Держдеп

Укрінформ
Офіційний Вашингтон позитивно оцінює міжнародних тиск на Північну Корею та вважає, що режим у Пхеньяні почав відчувати, як зовнішні грошові потоки до КНДР припиняють надходити. 

Так охарактеризувала ситуацію під час брифінгу у вівторок речниця Державного департаменту США Хезер Науерт, передає власний кореспондент Укрінформу.

"Ми продовжуємо стежити за ситуацією. Ми знаємо, що Північна Корея відчуває тиск не тільки від санкцій, але також і загальну кампанію мирного впливу", - зауважила офіційний представник відомства.

Вона уточнила, що ЄС лише напередодні прийняв рішення ввести заборону на деякі види діяльності, пов'язані з Північною Кореєю, назвавши це "позитивною новиною". Крім того, минулого тижня уряд Італії видворив посла КНДР. "Ми бачимо багато повідомлень про те, як працює широка кампанія тиску", - зауважила Науерт.

Вона підкреслила, що це "починає придушувати грошові потоки до Північної Кореї", які уряд в Пхеньяні використовує для фінансування своїх програм. "Вони також застосовують ці гроші для загрози та підриву міжнародного миру й безпеки", - наголосила представник Державного департаменту.

Читайте також: Штати не виключають можливості прямих переговорів з КНДР

Водночас, Науерт зауважила, що Сполучені Штати наразі налаштовані розв'язати північнокорейську проблему шляхом мирних переговорів, але для цього Пхеньян повинен, в першу чергу, відмовитися від ракетно-ядерних випробувань.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-