США допоможуть Греції модернізувати винищувачі F-16

США допоможуть Греції модернізувати винищувачі F-16

Укрінформ
Державний департамент США ухвалив рішення на продаж Греції обладнання для модернізації багатоцільових винищувачів американського виробництва F-16, які стоять на озброєнні в цій країні.

Про це йдеться в офіційному повідомленні зовнішньополітичного відомства США у вівторок, повідомляє власний кореспондент Укрінформу.

"Державний департамент ухвалив рішення про можливий продаж військової продукції уряду Греції для модернізації літаків F-16 до нової конфігурації F-16 Block V. Орієнтовна вартість продажу становить $2,404 млрд", - зазначається в документі.

При цьому повідомляється, що уряд Греції звернувся до США з проханням про закупівлю військового обладнання для модернізації існуючого парку літаків F-16, в тому числі 125 активних радарів APG-83, 123 бойових модульних комп'ютерів, 123 радіосистем LINK-16, 123 навігаційних систем LN260 та 123 вдосконалених програмованих генераторів зображення. Крім того, до пакету входять оновлені системи розпізнавання "свій-чужий", автоматична система планування місій, обладнання для вдосконалення симуляторів польотів, комунікаційне та позиційне, а також інше обладнання та послуги.

Читайте також: США продадуть Нідерландам ракети нового покоління - для "безпеки" в регіоні

У Держдепі підкреслили, що продаж військового обладнання Греції "сприятиме зовнішній політиці та цілям національної безпеки США, допоможе покращити безпеку союзника НАТО, який є важливим партнером для політичної стабільності та економічного прогресу в Європі".

Це також посилить здатність ВПС Греції підтримувати операції НАТО та зменшить загрози для Альянсу і США. 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-