MH17: Грузія передала Нідерландам ракету

MH17: Грузія передала Нідерландам ракету "Бук" для розслідування

Укрінформ
Голландські військові отримали від Грузії ракету для зенітно-ракетного комплексу "Бук", щоб використати її у розслідуванні катастрофи рейсу MH17.

Про це повідомляє “Європейська правда” із посиланням на RTL Nieuws.

За даними телеканалу, 21 лютого цього року співробітники голландської Служби військової розвідки та Служби безпеки вилетіли до Грузії на вантажному літаку Hercules, що належить Міноборони.

У Грузії їм передали ракету від "Бука". Наступного дня літак повернувся назад і доставив ракету.

Телеканал, посилаючись на власні джерела, також повідомив, що ракета "Бук" тепер доступна для Міністерства оборони Нідерландів, яке хоче мати уявлення про її ефективність.

Читайте також: Єльченко в РБ ООН: Причетні до катастрофи МН17 обов'язково будуть покарані

Міноборони, зокрема, вивчає, наскільки ракета може становити загрозу для нового винищувача програми JSF (єдиний ударний винищувач). В рамках цієї програми створений новітній винищувач 5-го покоління F-35.

Видання NOS відзначає, що це не перша ракета "Бук", що використовується Нідерландами для розслідування катастрофи MH17. Раніше проводилися випробування у Фінляндії, де перевіряли вибухову силу ракети.

Нагадаємо, катастрофа літака Boeing-777 рейсу MH17 забрала життя 283 пасажирів та 15 членів екіпажу, в тому числі 80 дітей. Найбільше серед загиблих було громадян Нідерландів, Малайзії та Австралії.

Міжнародна команда з розслідування катастрофи літака прийшла до висновку, що лайнер був збитий ракетою, випущеною з ЗРК "Бук", доставленого з території Росії.

Фото: © Openbaar Ministerie

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-