Президент Філіппін заявив про звільнення міста Мараві від ІДІЛ

Президент Філіппін заявив про звільнення міста Мараві від ІДІЛ

Укрінформ
Президент Філіппін Родріго Дутерте заявив, що південне місто Мараві звільнили від бойовиків ІДІЛ, однак військові продовжують вести бої з ісламістами.

Про це повідомляє АР.

"Пані та панове, я заявляю, що місто Мараві звільнено від терористичного впливу", - сказав він.

Як повідомляв Укрінформ, бойовики ІДІЛ у травні ц.р. захопили південну частину філіппінського міста Мараві, що спричинило побоювання, що регіон може стати прихистком для бойовиків ІД, які повертаються з Близького Сходу, або для австралійських джихадистів, які не можуть дістатися Сирії.

Швидкий успіх бойовиків та повільна реакція збройних сил Філіппін спричинили занепокоєння серед австралійських безпекових та розвідувальних служб.

Читайте також: Сили США завдали удару по тренувальних таборах ІДІЛ

Австралійська поліція та розвідка вважають захоплену бойовиками частину Філіппін однією з найбільш серйозних загроз можливого терористичного нападу з масовими наслідками для Південно-Східної Азії та Австралії зокрема.

У вересні федеральний уряд Австралії заявив про намір відправити на Філіппіни представників спеціального підрозділу фінансової розвідки, завданням якого є протидія фінансуванню Ісламської держави у Південно-Східній Азії.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-