Німеччина цього року виділила більш як 630 млн євро на боротьбу з голодом

Німеччина цього року виділила більш як 630 млн євро на боротьбу з голодом

Укрінформ
Німеччина серйозно задіяна в міжнародних і двосторонніх гуманітарних програмах боротьби з голодом, виділяючи сотні мільйонів євро нужденним країнам.

Про це заявила уповноважена уряду ФРН з прав людини і гуманітарної допомоги Бербель Кофлер з нагоди Всесвітнього дня продовольства, який відзначається 16 жовтня, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"У 2016 році Міністерство закордонних справ підтримало проекти щодо голоду і недоїдання на суму близько 553 мільйонів євро; у 2017 році сума становить вже 633 млн євро", - повідомила омбудсман.

Вона відзначила, що голод взагалі не має бути темою у сьогоднішньому світі, проте насправді реальність виглядає інакше, і дані ООН свідчать, що вона більш ніж актуальна. По всьому світу від голоду страждають 815 млн осіб, це вдесятеро більше, ніж населення такої найбільшої європейської країни, як Німеччина, сказала Кофлер. Голод щодня забирає життя, найчастіше дітей віком до 5 років. У 51 країні ситуація з недоїданням характеризується як серйозна або дуже серйозна. 

Читайте також: Німеччина готова передати Україні 100 дизель-поїздів

Берлін закликає уряди всіх країн і всю міжнародну спільноту об'єднати зусилля у боротьбі з цим явищем. "Кожна людина у світі має бути сита", - наголосила Кофлер. 

Міжнародний день продовольства відзначається згідно з рішенням ООН з 1979 року. 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-