Перемога партії Курца на виборах є хорошою новиною для України – посол в Австрії

Перемога партії Курца на виборах є хорошою новиною для України – посол в Австрії

Укрінформ
Однозначна перемога на виборах в Австрії 31-річного міністра закордонних справ Себастьяна Курца є хорошою новиною для України

Про це в коментарі LB.ua зауважив посол України в Австрії Олександр Щерба.

"Прихід Курца на посаду канцлера - це хороша новина для України. Він знає нашу проблематику, неодноразово відвідував Україну, в тому числі лінію розмежування", - сказав дипломат.

Головне питання зараз - із ким Курц створюватиме коаліцію. "Схоже, що партія Курца втомилася від великої коаліції з Соціал-демократами і бачить майбутнього партнера у правих популістах із Партії Свободи. Якщо це так, то питання полягатиме в тому, як будуть розподілені міністерства. У будь-якому випадку, можна виходити з того, що коаліційні переговори триватимуть довго", - вважає Щерба.

Читайте також: Порошенко привітав Курца з перемогою на виборах в Австрії

Дипломат зазначив, що не очікує радикальних змін у зовнішній політиці Австрії. Однак, для остаточних висновків потрібно подивитися на формування уряду та його перші кроки, підкреслив український посол.

Нагадаємо, на дострокових парламентських виборах в Австрії, згідно з попередніми результатами, перемагає "Австрійська народна партія" (OVP), яку очолює Курц, з 31,4% голосів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-