Австрія проводить дострокові вибори парламенту. Фаворит у канцлери — Курц

Австрія проводить дострокові вибори парламенту. Фаворит у канцлери — Курц

Укрінформ
У неділю, 15 жовтня, в Австрії проходять дострокові парламентські вибори.

Про це повідомляє кореспондент Укрінформу.

Виборчі дільниці для голосування на парламентських виборах відкрилися о шостій ранку за місцевим часом.

З майже 8,8-мільйонного населення альпійської республіки правом голосувати володіють 6,4 мільйона громадян.

За даними соцопитувань, у Національну раду Австрії проходять 6 з 16 партій, що беруть участь в кампанії.

Основна боротьба розгорнулася між Австрійською народною партією Себастьяна Курца (нинішнього глави МЗС), Соціал-демократичною партією (канцлера Крістіана Керна) і правопопулістською Австрійською партією Хайнца-Крістіана Штрахе. І консерватори, і праві популісти побудували свою передвиборчу кампанію на ідеї закриття кордонів Австрії для біженців.

Читайте також: Австрія має скоротити потік біженців - Курц

За підсумками виборів буде створена урядова коаліція і обрано канцлера. Найбільш вірогідним кандидатом на цю посаду називають 31-річного Курца. Теперішньому главі уряду та лідерові Соціал-демократичної партії Австрії (СДПА) Крістіанові Керну прогнозують друге місце.

У парламент, згідно з соцопитуваннями, також має потрапити правопопулістська Австрійська партія свободи (АПС), подолати чотиривідсотковий бар'єр можуть і Зелені, а також ліберальна партія NEOS - "Нова Австрія і ліберальний форум".

Голосування триватиме до 17 години за місцевим часом (18:00 за київським), і як повідомляє DW з посиланням на dpa, дані екзит-полів очікуються одразу після закриття дільниць, офіційні результати - не раніше четверга, 19 жовтня.

Дострокові вибори до парламенту Австрії відбуваються за рік до запланованого терміну, оскільки влітку цього року коаліція соціал-демократів і консерваторів (СДПА та АНП) розвалилася.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-