Німецькі ліберали заявляють про підтримку санкції проти РФ

Німецькі ліберали заявляють про підтримку санкції проти РФ

Укрінформ
Вільна демократична партія не ставлять під сумнів незаконність анексії українського Криму Росією і справедливість запроваджених проти РФ санкцій.

Про це у четвер в Берліні заявив член і один з керівників СВДП, заступник голови Європарламенту Олександр граф Ламбсдорф, повідомляє кореспондент Укрінформу у Німеччині.

«Щодо санкцій Криму і сходу України, я вважаю, позиція дуже чітка: ми за санкції, запроваджені у зв'язку з протиправною анексією Криму, а також дестабілізацією східної України», - заявив політик. 

Це, за його словами, не унеможливлює розмови з Москвою на інші теми, наприклад, про спільну боротьбу з тероризмом. «У таких ситуаціях ми говоримо, що не треба ставити у залежність ці теми від теми незаконної анексії Криму», - заявив Ламбсдорф у контексті заяви глави партії Крістіана Лінднера, який запропонував «заморозити» кримську тему для вирішення інших проблем. 

За словами Ламбсдорфа, вільні демократи завжди дотримувалися політики щодо РФ, яка дуже чітко відповідала політиці ЄС і Північноатлантичного альянсу. «На цьому фундаменті ми завжди сигналізували про готовність до діалогу на теми, які ми можемо обговорювати. Так і в майбутньому будемо», - сказав він.

Читайте також: Німеччина дасть українському бізнесу кредити на 100 мільйонів

Один з лідерів СВДП також запевнив, що німецькі ліберали однозначно підтримують розміщення підрозділів бундесверу у Литві в рамках створення єдиної зони безпеки в Європі, а також Польщу у цьому питанні. «Не може бути ніякої поділеної або часткової безпеки в Європі», - сказав він.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-