Лісові пожежі у Каліфорнії: кількість жертв зросла до 23

Лісові пожежі у Каліфорнії: кількість жертв зросла до 23

Укрінформ
За останніми даними, щонайменше 23 особи загинули і сотні вважаються зниклими безвісти в результаті потужної пожежі, що вирує у північній частині американського штату Каліфорнія.

Про це повідомляє Радіо Свобода.

Губернатор штату Джеррі Браун оголосив надзвичайний стан у кількох північних районах, а також в окрузі Орандж на півдні Каліфорнії.

Деякі з жертв пожежі на півночі Каліфорнії спали, коли ширилось полум’я.

Читайте також: Трамп ввів режим стихійного лиха в Каліфорнії через лісові пожежі

Як повідомлялося, пожежа спалахнула в ніч на 8 жовтня, її причина офіційно поки не визначена. У місцевому департаменті лісового господарства допускають, що причиною пожеж могло стати займання електричних дротів, повалених вітром.

Щонайменше 20 тисяч евакуйованих людей не можуть повернутися в свої домівки, оскільки після третього дня пожеж повністю контролювати їх поширення вогнеборцям не вдавалося.

Найбільше від вогню постраждало місто Санта-Роза в окрузі Соном, що є найбільшим у "країні вина" Каліфорнії. В цьому районі невідома доля понад півтисячі людей.

Лісові пожежі також пошкодили або знищили щонайменше 13 виноробних господарств у знаменитій Долині Напа.

Найбільша за кількістю жертв лісова пожежа в Каліфорнії була зафіксована у жовтні 1933 року, коли в Гріффіт-парку у Лос-Анджелесі загинули 29 людей.

Фото: EPA/EFE

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-