Трамп хоче призначити міністром експерта Білого дому з кібербезпеки

Трамп хоче призначити міністром експерта Білого дому з кібербезпеки

Укрінформ
Президент США Дональд Трамп має намір висунути на посаду міністра внутрішньої безпеки США Кірстієн Нільсен, яка вважається експертом у питаннях кібербезпеки та служить в апараті Білого дому.

Про це повідомило Reuters із посиланням на джерело в адміністрації США.

"Очікується, що президент США Дональд Трамп висуне кандидатуру Кірстієн Нільсен, помічника глави апарату Білого дому Джона Келлі, на посаду керівника Міністерства внутрішньої безпеки", - йдеться у повідомленні.

При цьому зазначається, що офіційне оголошення буде зроблене ближчим часом.

Читайте також: Збитки від глобальних кібератак у світі сягнули $53 мільярдів - МВФ

Нільсен раніше була одним із головних помічників Джона Келлі, коли він ще очолював Міністерство внутрішньої безпеки, а після його призначення главою апарату перебралася в офіс у Білому домі. Вона вважається експертом з питань кібербезпеки - це одна з основних проблем, що входить до широкого порядку денного міністерства.

Перед цим Нільсен працювала в експертному центрі з питань кібербезпеки університету Джорджа Вашингтона і вважається добре обізнаною з більшістю завдань міністерства. Крім того, Нільсен є експертом у питаннях політики та стратегії внутрішньої й національної безпеки, а також у сфері захисту критично важливої інфраструктури.

Посада міністра внутрішньої безпеки США залишається вільною після того, як колишній міністр Джон Келлі очолив апарат Білого дому.

Фото: Shawn Thew-Pool/Getty Images

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-