Корупція і відмивання грошей: екс-прем'єр Португалії

Корупція і відмивання грошей: екс-прем'єр Португалії "напрацював" на 31 справу

Укрінформ
Колишньому прем'єр-міністру Португалії Жозе Сократешу пред'явили звинувачення у корупції, відмиванні грошей та інших злочинах.

Про це повідомляє Reuters

Зазначається, що на даний момент Сократеша звинувачують у 31 злочині - три пов’язані з корупцією, 16 – з відмиванням грошей, 9 – з фальсифікацією документів та три кваліфіковано як податкове шахрайство. Всі злочини були скоєні в період з 2006 по 2015 рік.

Як повідомляється, обвинувальний вирок викладено на більш ніж 4 тис. сторінок, випущених після чотирирічного розслідування. Відповідно до нього, Сократеш отримав мільйони євро за схемою, до якої причетні опальні колишні керівники банківської імперії Espirito Santo та головного телекомунікаційного оператора Portugal Telecom.

Дата засідання суду поки не відома, пише агентство.

Читайте також: Для затриманих чиновників Міноборони проситимуть по 50 мільйонів застави

Сократеша, який був прем'єр-міністром з 2005 по 2011 рік, заарештували у 2014 році за підозрою у корупції. Він провів кілька місяців ув'язнення, після чого його перевели під домашній арешт. Тим не менш, прокурори та поліція продовжували розслідування, щоб отримати формальний обвинувальний висновок.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-