Радбез ООН: напади на миротворців прирівнюються до військових злочинів

Радбез ООН: напади на миротворців прирівнюються до військових злочинів

Укрінформ
Рада Безпеки ООН у вівторок виступила із заявою, засудивши останні напади на миротворчу місію Організації в Демократичній Республіці Конго, наголосивши, що це прирівнюється до військових злочинів.

Документ оприлюднений від імені головуючого в Раді Безпеки, постійного представника Франції при ООН Франсуа Делаттре, передає власний кореспондент Укрінформу.

"Члени Ради Безпеки найрішучішим чином засуджують напади, вчинені Демократичними силами Альянсу 9 жовтня 2017 року в провінції Північна Ківу Демократичної Республіки Конго, на базу Місії ООН зі стабілізації в ДРК (MONUSCO), що призвело до загибелі двох миротворців з Об'єднаної Республіки Танзанії, а також поранення 18 інших миротворців", - наголошується в заяві.

Читайте також: Генсек ООН: засекреченість смертних вироків серйозно порушує права людини

При цьому РБ ООН закликала уряд Демократичної Республіки Конго "провести оперативне розслідування атак та притягнути винних до відповідальності". Рада також наголосила на необхідності для всіх збройних угрупувань у країні скласти зброю.

Члени Ради Безпеки підкреслили, що "напади на миротворців, можуть стати військовими злочинами за міжнародним законодавством".

В ООН підтвердили цілковиту підтримку спецпредставника генерального секретаря в ДРК та місію MONUSCO, у повному та належному виконанні ними своїх мандатів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-