ПАРЄ втретє спробує обрати нового президента

ПАРЄ втретє спробує обрати нового президента

Укрінформ
У Парламентській асамблеї Ради Європи розпочався третій, заключний, раунд голосування з обрання нового голови Асамблеї.

Напередодні за результатами двох турів жоден із двох кандидатів на пост президента ПАРЄ не набрав необхідної абсолютної більшості голосів, повідомляє власний кореспондент Укрінформу.

У другому турі на підтримку депутата від Кіпру Стелли Кіріакідес було надано 121 голос, а литовський політик Емануеліс Зінгеріс отримав 69 голосів при необхідних для перемоги 152.

Нового президента ПАРЄ буде оголошено сьогодні о 16:30 за київським часом. Для перемоги у третьому турі кандидату достатньо отримати просту більшість голосів від тих, хто візьме участь у таємному голосуванні.

Читайте також: ПАРЄ не спромоглася й з другої спроби обрати нового президента

Як повідомляв Укрінформ, попередній голова ПАРЄ іспанський сенатор Педро Аграмунт подав у відставку, нібито за станом здоров'я. Водночас головною причиною відставки стали корупційні зв'язки іспанського політика з російськими політичними колами. У березні 2017 року Аграмунд відвідав у складі російської делегації на літаку Міністерства оборони РФ Сирію, не маючи на це мандату, повноважень та дозволу від ПАРЄ. За ініціативи та активної позиції української делегації Аграмунту було оголошено недовіру та відсторонено від виконання обов'язків президента Асамблеї.

Новообраний президент виконуватиме обов'язки на цій посаді до зимової сесії ПАРЄ, яка пройде 22-26 січня 2018 року.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-