Нобелівку з економіки присудили за внесок у

Нобелівку з економіки присудили за внесок у "поведінкову економіку"

Укрінформ
Нобелівську премію з економіки цього року присудили американському економісту Річарду Талеру.

Про це повідомляється у Твіттері Нобелівського комітету. 

Зокрема, повідомляється, що Річард Х. Талер досліджує, як обмежені раціональність, соціальні переваги та відсутність самоконтролю впливають на індивідуальні рішення та результати ринку. 

72-річний Талер відомий як теоретик в області фінансової та економічної поведінки завдяки спільній роботі з нобелівським лауреатом економістом-психологом Даніелем Канеманом; автор так званої «теорії підштовхування» («керованого вибору»).

Талер був одним із радників екс-президента США Барака Обами.

Читайте також: Нобелівську премію миру отримав рух із заборони ядерної зброї

Як повідомлялося, Нобелівську премію з хімії цього року отримали Жак Дубочот, Джоакім Франк та Річард Гендерсон за дослідження у кріоелектронній мікроскопії.

Нагороду з фізики отримали Райнер Вейсс, а також Баррі Баріш та Кіп Торн - за внесок у відкриття гравітаційних хвиль на детекторі LIGO.

Премію у галузі фізіології та медицини присудили професорам Джеффрі Голу, Майклу Розбашу та Майклу Янгу за їхнє дослідження циркадного ритму.

"Нобеля" з літератури присудили британському письменнику японського походження Кадзуо Ісігуро. 

Премію миру в 2017 році отримав Міжнародний рух із заборони ядерної зброї (ICAN) за «роботу із залучення уваги до катастрофічних гуманітарних наслідків від використання ядерної зброї».

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-