Сирійські повстанці заявляють про звільнення Ракки – за тиждень

Сирійські повстанці заявляють про звільнення Ракки – за тиждень

Укрінформ
Підтримувані США сили у Сирії заявили, що до звільнення міста Ракка від бойовиків екстремістського угруповання «Ісламська держава» залишився «останній тиждень».

Про це повідомляє "Радіо Свобода" з посиланням на командувача курдсько-арабського альянсу SDF (відомий як «Сирійські демократичні сили») Рожду Фелат.

За словами Фелат, за підтримки авіації США і коаліції відбувається просування з двох фронтів уздовж північного та східного боків міста. На сьогодні бійці взяли під контроль 90 відсотків території Ракки і мають намір завдати удару по невеликій території, що залишилась, – у центрі міста.

«Якщо два фронти зійдуться, ми зможемо сказати, що увійшли в останній тиждень нашої кампанії з визволення Ракки... Протягом трьох-чотирьох днів ми зможемо ухвалити рішення про початок фінальної кампанії», – сказала Фелат.

Вона додала, що екстремісти чинять затятий опір, атакуючи за допомогою снайперів і смертників. Ісламісти ще залишаються в міській лікарні, на футбольному стадіоні і в деяких житлових кварталах.

Читайте також: СБУ зібрала доказову базу щодо приватних військ з Росії на Донбасі та в Сирії

Як зазначається, втрата Ракки завдасть серйозного удару по екстремістському угрупованню, що захопило значні території в Сирії і сусідньому Іраку в результаті жорстокої боротьби проти урядових сил у 2014 році. За минулий рік бойовики втратили багато районів на оголошеній ними території «халіфату».

Підтримувані США іракські урядові війська на початку цього року взяли під контроль Мосул, друге за величиною місто Іраку, і домоглися значних успіхів проти екстремістів в інших районах країни.

Фото: ТАСС

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-