Грицак розповів про діяльність групи Вагнера у Сирії

Грицак розповів про діяльність групи Вагнера у Сирії

Укрінформ
Російська приватна військова кампанія "Вагнера" у Сирії  з 2015 року займалася бойовою  підготовкою сил народного ополчення Сирії, заходами військової розвідки глибиною до 50 км, ремонтом броньованої техніки та озброєння, налагодженням комунікації з місцевим населенням, створенням розвідувальної мережі.

Про це на брифінгу в суботу заявив голова СБУ Василь Грицак, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Робота ПВК "Вагнера" у Сирії. Серпень 2015 року - ПВК "Вагнера" в складі 1350 осіб, це передова тактична група, була направлена в Сирію в район міста Латакія та Хомс з метою виконання наступальних завдань. Які ж завдання виконувала ця група в Сирії - бойова підготовка сил народного ополчення Сирії, це сили, які протидіють вільній опозиції, евакуація особового складу з місць бойових дій, заходи військової розвідки глибиною до 50 км, ремонт броньованої техніки та озброєння, налагодження комунікації з місцевим населенням, створення розвідувальної мережі", - сказав Грицак.

Читайте також: СБУ: востаннє "Вагнер" був в Україні у 2013 році

За його словами, у 2015 - на початку 2016 року у Сирії було задіяно вже близько 2 тисяч осіб із ПВК "Вагнера", "були створені агентурні позиції у Сирії".

"Січень 2016 року.  ПВК "Вагнера", залучивши близько 2 тисяч осіб народного ополчення, підготовлених інструкторами приватної компанії, захоплює північні райони Сирії - Латакію та частину міст Хомс і Хама. Березень-квітень 2016 року. ПВК "Вагнера" виконує роль ударного кулака у захопленні міста Пальміра. 2016-2017 роки  - здійснення інших тактичних військових операцій, охорона захоплених об'єктів нафто-енергетичного комплексу в інтересах уряду Башара Асада", - поінформував очільник СБУ.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-