США проведуть нове слухання щодо

США проведуть нове слухання щодо "Лабораторії Касперського"

Укрінформ
Комітет палати представників США запланував нове слухання у справі "Лабораторії Касперського" щодо можливості використання антивірусів компанії російськими спецслужбами для шпигування.

Про це повідомляє Reuters

"Я з нетерпінням чекаю участі у слуханні, як тільки його буде призначено, і мати можливість безпосередньо вирішувати проблеми комітету", - сказав керівник російської компанії Євген Касперський.

Комітет палати представників з науки, космосу і технологій призначив слухання на 25 жовтня. Рішення було прийнято після того, як стало відомо, що підтримувані російським урядом хакери вкрали висококласифіковану секретну інформацію у співробітника американського Агентства національної безпеки, на ноутбуці якого стояло ПЗ від «Лабораторії Касперського». 

Водночас не повідомляється, хто даватиме свідчення на слуханні.

Читайте також: Росіяни вкрали секрети кіберзахисту США через антивірус Касперського – WSJ

Як повідомляв Укрінформ, розвідувальні служби США неодноразово наголошували, що Росія проводить операції в кібер-просторі з метою вплинути на демократичні інститути в США. У липні цього року група американських конгресменів звернулася до урядових установ США з проханням поділитися документами щодо "Лабораторії Касперського", заявивши, що її продукти можуть використовуватися для "негативних дій проти Сполучених Штатів". Зрештою, це призвело до виключення продукції російської компанії з користування в американських урядових установ, а також її виведення вільного продажу в США. 

Раніше Сенат США проголосував за заборону федеральним установам використовувати продукцію російської компанії "Лабораторія Касперського".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-