Втручання у вибори: росіяни прикидалися чорними активістами для поширення пропаганди - CNN

Втручання у вибори: росіяни прикидалися чорними активістами для поширення пропаганди - CNN

Укрінформ
Група "Blacktivist" в американському сегменті Facebook, яка поширювала продукцію з расовими гаслами та підбурювала людей до участі в протестах на всій території США, пов'язана з російськими пропагандистами.

Матеріали про їх діяльність вже передані до Конгресу США в рамках розслідування втручання РФ у американські вибори, повідомив у п'ятницю CNN.

"Молоді, обдаровані та чорні", "Меланін та м'язи", "Наші сини мають значення". Ці гасла на одязі, яку пропонує на продаж через Facebook група "Blacktivist", мали би виглядати так, ніби це пропозиція американської групи активістів "Black Lives Matter". Але насправді вона виходить від групи, пов'язаної з Росією, яка докладала зусиль до створення політичного розбрату в США до президентських виборів", - зазначається в матеріалі.

Акаунти "Blacktivist" на Facebook і Twitter регулярно поширювали інформацію із закликами, які підігрівали обурення, з явним намаганням посилити расову напругу. Вони були заблоковані та передані Конгресу в рамках розслідування щодо втручання Росії у президентські вибори в США минулого року.

Читайте також: Вибори у США: Facebook, Twitter і Google свідчитимуть у Конгресі про втручання росіян - ЗМІ

Тим не менше, рух "Blacktivist" вийшов за віртуальні рамки соціальних медіа у фізичний світ. Його сторінка на Facebook крім розповсюдження одягу з відповідною символікою також сприяла проведенню, щонайменше, семи мітингів і демонстрацій минулого року на всій територій США.

За словами Джонатана Моргана, засновника компанії New Knoweledge, яка відстежує поширення пропаганди, це дуже схоже на методи російських спецслужб.

"Мета Росії завжди полягала в тому, щоб налаштувати американців один проти одного, акцентуючи увагу на існуючих розколах, використовуючи при цьому фанатичне середовище, яке вже існує в Штатах", - зауважив Морган.

Він підкреслив, що в цьому випадку відбулося не лише розпалювання суперечки між людьми в інтернеті, але це також виплеснулося на вулиці, "що загострює конфлікт і дестабілізує країну".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-