У Мадриді почався суд над начальником каталонської поліції

У Мадриді почався суд над начальником каталонської поліції

Укрінформ
Начальник поліції Каталонії Хосеп Луїс Траперо у п'ятницю з'явився у суді в Мадриді за підозрою у підбурюванні до заколоту проти держави.

Про це повідомляє BBC.

"Його сили Mossos d'Esquadra звинувачують у тому, що вони не змогли захистити іспанську національну поліцію від протестувальників напередодні референдуму, що відбувся 1 жовтня", - йдеться у повідомленні.

Ще один поліцейський з Каталонії та двоє відомих активістів, які виступають за незалежність, також будуть допитані як підозрювані.

Слухання проходять у національному кримінальному суді в Мадриді.

Раніше повідомлялося, що Верховний суд Іспанії викликав голову поліції Каталонії Хосепа Луїса Траперо, щоб він надав свідчення за підозрою у "вчиненні злочину з метою підривної діяльності".

Читайте також: Лідер Каталонії арешту не боїться, але це - “варварство” з боку уряду

Суддя Верховного суду Кармен Ламела також викликала до суду заступника керівника поліції Терезу Лаплану, голів громадянських груп за незалежність Omnium Cultural та Каталонської національної асамблеї (ANC) Жорді Куіксарта та Жорді Санчеса.

У Каталонії 1 жовтня пройшов заборонений Іспанією референдум про незалежність автономії. Іспанська поліція намагалася заблокувати голосування. У результаті сталися сутички, в яких постраждали сотні людей.

Фото: AFP

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-