Прем'єр Молдови розповів про “мороз” у відносинах з РФ

Прем'єр Молдови розповів про “мороз” у відносинах з РФ

Укрінформ
Прем'єр-міністр Молдови Павло Філіп вважає, що відносини з Російською Федерацією фактично заморожені через відсутність діалогу між урядами двох країн.

Про це він заявив в інтерв'ю молдавським ЗМІ.

"У нас відсутній діалог між Кишиневом і Москвою на рівні урядів. Всі ви знаєте, що сталося з віце-прем'єром Рогозіним (Рогозін раніше був оголошений персоною нон грата в Молдові - ред.). Він був співголовою міжурядової комісії з торговельно-економічного співробітництва. А якщо йому заборонено в'їзд до нашої країни, то і засідання комісії більше не проводяться. А це означає, що у нас немає можливості обговорювати важливі аспекти двосторонніх відносин. Тобто, ми маємо  визнати, що відносини між Молдовою і РФ перебувають у замороженому стані", - відзначив глава молдавського уряду.

Читайте також: Гройсман їде до Молдови

За його словами, "хороші контакти президента Молдови з російською владою зовсім не означають, що наші економічні взаємовідносини поліпшуються, оскільки до обрання Ігоря Додона президентом, тобто до листопада 2016 року, ці відносини мали більш конструктивний характер і були більш ефективними".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-