У Німеччині зросла кількість жертв урагану

У Німеччині зросла кількість жертв урагану "Ксав'єр"

Фото
Укрінформ
Жертвами урагану на північному сході Німеччини стали щонайменше 7 осіб.

Про це повідомляє кореспондент Укрінформу з посиланням на Welt.

«Загинули семеро осіб: у Бранденбурзі повідомляють про 4 смертельні випадки, Гамбург, Берлін і Макленбург-Передня Померанія – по одному», - інформує видання.

В основному жертви спричинені поваленими деревами. Сотні людей перебувають у лікарнях, стан деяких з них тяжкий.

У всьому регіоні, де в четвер вирував ураган «Ксав'єр», припинене транспортне сполучення. Зокрема, повністю було зупинено рух залізничного транспорту на півночі країни і частково на сході. У Берліні не ходили ввечері четверга поїзди міської електрички S-Bahn, якраз у годину пік, коли тисячі людей поверталися додому з роботи, а також поїзди далекого прямування Deutsche Bahn. Коли рух відновиться, невідомо.

Читайте також: Жертвами шторму в Німеччині стали вже шість осіб

Тих, хто опинився в дорозі і не зміг дістатися до столиці ФРН, зокрема понад 400 пасажирів поїзда Амстердам-Берлін, розмістили в спортзалі містечка Bad Bentheim на нідерландсько-німецькому кордоні, поставивши там розкладачки. В інших випадках мандрівників відправляли в готелі або пропонували влаштуватися в порожніх поїздах, пропонуючи гарячі напої.

Метеорологи кажуть, що 5 жовтня над північно-східною Німеччиною, зокрема, над Берліном пронісся найсильніший осінній шторм за останні роки. Сила вітру досягала в деяких місцях 180 км/год, що відповідає 12 - вищому балу в шкалі. У Берліні сила вітру становила 130 км/год. Ядро урагану продовжує рух на схід, на Польщу.

Ураган у Німеччині

Фото: Spiegel

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-