Замовити пресконференцію в Укрінформі

реклама

Потреби залишати Путіну дорогу для відступу немає

Потреби залишати Путіну дорогу для відступу немає

Блоги
Укрінформ
Він нею не піде

З початку війни, яку розпочала Росія, наші західні союзники шукали для Путіна спосіб вийти з конфлікту з гарним обличчам – ніби він не до чого. Аби лише припинили війну.

Саме тому РФ не називалась агресором. Хоча вже сам формат Мінська передбачав, що конфлікт йде між Україною і Росією, а ОБСЄ – посередник.

Кілька років знадобилося, щоб зламати підходи: тепер наші союзники розуміють, що потреби залишати Путіну дорогу для відступу немає, бо він нею не піде. Не політика батога і цукерки, а ніщивний тиск і обіцянки його зменшити за умови виконання вимог – отака трансформація.

Союзники знають, що Росія буде названа окупантом, а так звані Л/ДНР - окупаційними режимами. І тепер вже не заперечують. Тепер мінські домовленості бачать як Порошенко ще й Трамп, Меркель, Макрон, інші світові лідери. Це не лише великий успіх української дипломатії, а і реальний шлях до звільнення Донбасу.

Коли читатимете поданий президентом Закон, читайте крізь рядки. Деякі речі там зашифровані і завуальовані. Ще не названі прямо...  Дещо я підкажу, а дещо так і має залишитися непомітним для наших ворогів, бо йдеться про багатоходівку, як це прийнято в дипломатії.

Олександр Бригинець
FB

* Точка зору автора може не збігатися з позицією агентства
Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-