Уряд Канади підтримує

Уряд Канади підтримує "акт Магнітського" - депутат

Укрінформ
Уряд Канади підтримує "акт Магнітського", що, у разі ухвалення, дозволить накладати санкції на порушників прав людини по всьому світу, у тому числі – в Росії.

Про це під час виступу у федеральному парламенті Канади заявив депутат від правлячої Ліберальної партії Борис Вжесневський, повідомляє кореспондент Укрінформу. 

"Уряд пишається своєю підтримкою цього законопроекту. Ми впевнені, що він стане цінним додатком до зусиль Канади із просування та захисту прав людини по всьому світу", - сказав Вжесневський.

Він додав, що Канада завжди порушує тему дотримання прав людини під час міжнародних перемовин. "Під час цих діалогів ми не вправляємося у показуванні пальцями. Канада висловлює занепокоєння, і робить це наполегливо, коли потрібно, приватно та публічно. При цьому, ми також користуємося нагодою навчитися один в одного та спільно працювати заради досягнення позитивних змін", - зазначив депутат.

Як відомо, російський юрист Сергій Магнітський загинув у Росії 16 листопада 2009 року, перебуваючи під арештом, після викриття корупційних злодіянь вищого керівництва держави. США ще у 2012 році запровадили санкції проти російських чиновників, яких підозрюють у порушенні прав людини. Пізніше їх дія була поширена на корупціонерів по всьому світу. Згодом подібний закон ухвалили Європарламент, Естонія та Велика Британія.

Читайте також: У Канаді голосуватимуть за "акт Магнітського"

Нині ухвалення "акту Магнітського" перебуває на фінальній стадії і в Канаді.  Законопроект, дія якого стосуватиметься усього світу, а не лише Росії, вже отримав схвалення Сенату і у середу буде винесений на остаточне голосування у Палаті громад. Зважаючи на попередню майже одноголосну підтримку, він має високі шанси на набуття чинності вже цього місяця. У такому разі уряд Канади отримає повноваження заморожувати активи та забороняти в'їзд до країни особам, проти яких є обгрунтовані підозри у порушенні ними прав людини, незалежно їх від громадянства та місця проживання.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-