Туреччина обурена, що бомби Росії і Асада в Ідлібі знищують “все підряд”

Туреччина обурена, що бомби Росії і Асада в Ідлібі знищують “все підряд”

Укрінформ
Глава МЗС Туреччини Мевлют Чавушоглу, коментуючи ситуацію в Сирії і Ідлібі, заявив, що необхідно забезпечити територіальну цілісність Сирії, при цьому не можна закривати очі на удари ВПС режиму Асада і ВКС Росії.

Про це повідомляє агентство Anadolu.

За його словами, Ідліб є ключовим регіоном з точки зору запобігання збройних зіткнень у Сирії. Міністр також нагадав, що в ході міжсирійських переговорів в Астані було прийнято рішення про створення зони деескалації в Ідлібі.

«Однак цього недостатньо. Сторони мають дотримуватися цієї угоди, докласти для цього спільні зусилля. На територіях за межами Ідлібу будуть розміщені російські спостерігачі. У певних районах також будуть дислоковані російські і іранські спостерігачі, а в сам Ідліб направлять спостерігачів з Туреччини. Крім того, наші спостерігачі перебуватимуть і в Хомсі для своєчасного обміну інформацією та запобігання можливих помилок», - сказав Чавушоглу.

Говорячи про удари ВПС режиму Асада і ВКС Росії, глава зовнішньополітичного відомства підкреслив, що не можна закривати очі на те, що відбувається.

Читайте також: Іран вербує дітей-солдатів воювати на боці Асада — HRW

«Немає виправдання вбивству мирних громадян, які не мають жодного відношення до тероризму. Спостерігачі зроблять все можливе, щоб запобігти авіаударам по обидва боки і загострення ситуації на будь-якій території», - зазначив Чавушоглу.

Необхідно чітко розмежувати помірну опозицію, мирних громадян і терористичні організації, які є загрозою для всіх, зазначив міністр.

«Необхідно цілитися виключно по позиціях терористів замість того, щоб бомбити все підряд. Там, де є терористи, можуть бути і мирні громадяни, які не мають жодного відношення до тероризму. Не можна бомбити цю територію і знищувати їх усіх. Якщо ми зможемо домогтися режиму припинення вогню, то зможемо знову запустити Женевський процес», - сказав Чавушоглу.

За його словами, для повного політичного врегулювання кризи в Сирії необхідно припинити збройні сутички.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-